SOFIA NORBERG

Tankar om framtiden


Nu är det inte längre tresiffrigt kvar till studenten. Jag kommer ihåg när det var 300 dagar kvar, det kändes jättenära! Nu är det 96 dagar kvar och jag vet inte vad jag ska känna. Det är fortfarande ett tag kvar, men nu börjar alla frågor komma. Vad gör man efter denna underbara dag? Jag har alltid haft en klar plan över mina framtida år då jag är ett kontrollfreak. Jag mår bra över att veta hur det kommer bli. Men, under dessa första månader av året har mycket ändrats. Jag var helt säker på att jag ville plugga vidare inom foto och bli fotograf efter studenten. Dessa tankar är nästan som bortblåsta vid det här laget. Jag vet inte riktigt vad det beror på. Dessutom har min motivation för skolan gått och lagt sig nere i avgrunden, av olika anledningar. Känns som att jag drar mig igenom skolgången med benen släpandes efter mig. Och då ska man samtidigt börja titta på nya utbildningar till hösten? Det känns ganska hopplöst just nu. Jag vill plugga vidare inom någon form av media, det är en trygghet för mig att stanna i skolan, men den tar samtidigt kol på mig. Vilket lämnar mig delad. Jag hoppas att jag kan få upp min motivation under våren och sommaren, annars får jag komma upp med någon back-up plan snart. 

Själva studenten känns däremot hur bra som helst. Längtar som en galning! Mössan kommer v. 13 för att matcha min outfit på bilden, vilket ska bli asfett! Då kommer det kännas mer på riktigt! Är jättenöjd över klänningen och färgkoderna kommer gå i vit, guld och rosa/lila. Soo pretty! 

-----
Kände att jag behövde skriva av mig lite. Så många tankar i mitt lilla huvud i nuläget! Fast det är väl det man har en blogg till. 

Kram!

#1 - Josephine

Härligt! Man måste ju inte ha en klar plan.. Själv hade jag ingen aning om vad jag skulle göra. Flyttade tillbaks till Stockholm efter studenten. Jobbade lite, tog en paus från plugg i 1 år och sen sökte jag till universitet när jag visste vad jag ville. Nu har jag en egen lägenhet med sambo. Trodde inte att jag skulle vara vart jag är idag när jag tog studenten :) du kan ju spana alternativ. Åka utomlands & jobba brukar en del göra om man kan, back-packa. Finns ju massa egentligen! Lycka till!

#2 - Frida's Friday

Innan studenten var min motivation också nere på noll, om kanske till och med nere på minusskalan. Jag tog ett år efter studenten där jag jobbade och sedan flyttade utomlands ett tag. Bästa valet för mig! Att ta en paus efter studenten för att tänka om och ladda upp på nytt är nog tacksamt för många! Kämpa på :)